Калуза: Очакваме ръст в ЮИЕ над 20% за 2016

България се представя много добре с иновациите, каза изпълнителният директор на SAP за ЦИЕ

Симон Калуза Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симон Калуза Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Прогнозите за ръста на пазара на технологичната компания SAP в ЮИЕ са за 20% и нагоре през следващата година. Това заяви в интервюто с Дориана Ранкова Симон Калуза, изпълнителният директор на компанията за Централна и Източна Европа. По думите му, ръстът на пазара за облачните технологии ще бъде трицифрен и дори и повече.

Българското крило на SAP е много важно за фирмата, каза Калуза. Той говори за операциите на фирмата му в България, както и за отварянето на Sofia Tech Park. Един от най-важните продукти на SAP, а именно HCP (HANA Cloud Platform) бе разработена от 600 български служители, поясни мениджърът.

Чудесно е, че събирате толкова много фирми на едно място, защото така получавате инкубатор на нови бизнес идеи, похвали Калуза създаването на Sofia Tech Park. Самите ние имаме няколко такива хъба със същата цел, допълни той.

Дигиталната трансформация – една от ключовите дейности на нашата фирма, винаги е била  на предни позиции в България. Тя се представя много добре в иновациите, допълни той. България бе една от първите страни, които възприеха нашите продукти Omni-chanell и многоканалната връзка hybris – това показва, че тук имаме напредничаво мислещи индивиди, заяви изпълнителният директор.

Чуйте още:

 

Последни новини
Още от Новини