Матиас Мюлер говори за връщане на доверието във VW

Пресконференция на Volkswagen

Матиас Мюлер, главен изпълнителен директор на Volkswagen AG на пресконференция във Волфсбург, Германия. 10 декември 2015.  Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Матиас Мюлер, главен изпълнителен директор на Volkswagen AG на пресконференция във Волфсбург, Германия. 10 декември 2015. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ханс Никълс от Bloomberg обобщава пресконференцията на Volkswagen във Волфсбург на 10 декември 2015.

 

Матиас Мюлер беше много по-уверен, отколкото очаквах да бъде – той говори за връшане на доверието и продължаване напред, но по най-важния въпрос, дали ще продадат някои от 12 дъщерни марки, той отговори, че няма да го направят. Това е президент, който е достатъчно уверен, за да не продава активите си."

"12 отлични марки, бих добавил – така те съставляват това, което наричаме Volkswagen Group. Ние сме много щастливи от това, че нищо няма да се промени в следващите години", каза Матиас Мюлер, главен изпълнителен директор на Volkswagen

Тук, в Европа се работи с регулаторите върху поправката на близо 9 млн. коли. В Съединените щати има 800 000, и там се очаква много по-дълъг процес, но г-н Мюлер спомена, че поправката на тези почти 9 млн. коли може да е по-лесна.

"Азотните емисии са един от проблемите и в световен мащаб смятаме, че най-лошият сценарий ще бъде за 11 млн. коли, от които 9 млн. са в Европа, но имаме и голям брой автомобили в САЩ", каза Мюлер.

В края на ноември изтече програмата за амнистия на хората, които сигнализират за нарушения, общо 100 000, но Volkswagen не са научили особено много за тях. Междувременно, прегледът на външната компания John's Day продължава да очаква крайните резултати от доклада по някое време през следващата година.

Матиас Мюлер подсказа, че е много вероятно да лети до Вашингтон, първото му пътуване до Съединените щати, в началото на следващата година.

 

Последни новини
Още от Новини