Силата на Star Wars е с Hasbro

Брайън Голднър, председател на Hasbro

Играчка-робот R2D2 чака в склад на Amazon във Великобритания за доставка. 25 ноември 2015.Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Играчка-робот R2D2 чака в склад на Amazon във Великобритания за доставка. 25 ноември 2015.Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Брайън Голднър, председател на Hasbro коментира за Bloomberg готовността на компанията да достави играчките от поредицата Междузвездни войни навреме премиерата на Епизод 7 и за Коледа.

 

Бих искал да говорим за Star Wars, но най-напред - за логистиката. Има някои тревоги, че сред като играчките излязоха на пазара, може би няма да успеете да отговорите на търсенето на феновете за премиерата на филма. Готови ли сте?

Готови сме за доставки. Доставили сме много играчки на Star Wars от 4 септември. Имаме много в магазините по света, навреме за празниците.

 

Кажете ни какво е значението на тази сделка за Hasbro? От 1 до 10 колко е голяма тя?

Star Wars за нас е най-важната от дълги години от края на 70-те. Оттогава работим за бранда. Разбира се, този филм силно ни вълнува. Сега новият епизод извежда поредицата на ново ниво. Вече е по-глобална възможност отпреди. Партньорите ни, лицензополучателите общо ни носят 20-25% от приходите.

Star Wars е част от всичко това. Ние работим и с играчките на Marvel. Догодина започва принцесата на Disney и Замръзналото царство. Това общо е 20-25% от приходите ни.

Франчайзите ни са около 50% от бизнеса ни. Това са седем топ бранда.

Така че инициативата е много важна, но е в контекста на голямото ни портфолио на собствени и лицензирани брандове.

 

Как измервате успеха? Какъв е успехът на Star Wars за Hasbro?

Star Wars в момента е високо в очакванията ни. Имаме доста богат опит с Междузвездни войни - в годините, в които няма филми, както и в годините, които има филм.

Виждаме как се развива глобален отпечатък на този филм. По цял свят е познат вече. Кинотеатри се строят заради него. Молове, мултиплекси - в развиващите се пазари по света.

Виждаме, че боксофисът става по-глобален отпреди. Китай стана вторият най-голям кинопазар и глобален боксофис. Ще видим как брандовете ще станат още по-насочени към аудиторията извън САЩ.

Това са посоките за нас.

Много се вълнуваме от това, което предлага Star Wars не само за 2015 - убедени сме, че филмът ще се гледа много и през 2016, след това и в прозореца на домашните развлечения.

Важно за инвеститорите и за компанията е, че ще имаме повече Star Wars в следващите пет години, отколкото през последните 30г.

 

Тук става дума за качество за инвеститорите и за публиката в кината. Вие сте в Hasbro от последните три филма на Междузвездни войни. Няма да ви карам да го казвате - не бяха добри. В каква степен печалбата ви зависи от качеството на този филм?

Вече виждаме, че материалът е страхотен. Джей Джей Ейбрамс свърши чудесна работа с този филм. Имаме невероятна комбинация от познати и нови имена и герои. Актьорите, които познаваме и с които сме израсли и много нови лица.

Ако влезете в интернет, ще видите, че феновете се чудят какво ще има в седми епизод. Ние сме силно развълнувани и сме уверени, че това ще бъде висококачествен филм, който ще се приема все по-добре.

 

Вие сме в много добра позиция да ми отговорите на този въпрос, защото сте кинопродуцент. Вие сте го правили. Гледали ли сте филма? Добър ли е?

Не съм го гледал. Знаем само сюжета. Не мога да ви кажа нищо повече, освен, че за нас той е прекрасно съчетание от познати герои и нови. Стари номера и нови приключения.

Според нас това отваря света на Междузвездни войни за следващите няколко филми. Въвежда аудиторията в един съвсем нов свят, който не сме виждали преди.

 

Последни новини
Още от Новини