Сеизов: Ниската инфлация в еврозоната е позитивен сигнал

Водещ е геополитическият риск, коментира трейдърът.

Иво Сеизов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иво Сеизов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Вероятното вдигане на лихвите от Фед на 16 декември е изконсумирано от пазара, увери управителят на Advisor.bg Иво Сеизов. Той говори за политиките на централните банки и тяхното влияние върху валутите в „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. За повишението на лихвите в САЩ се говори от началото на есента, че дори от средата на лятото, допълни той.

Сеизов изрази оптимизъм за ниската инфлация в еврозоната. Тя е „позитивен сигнал“, тъй като повишава покупателната способност на населението, поясни той. За американската икономика не се знае след колко време ще дадат ефект високите лихви.

Финансистът каза също, че Марио Драги е един от най-красноречивите председатели на ЕЦБ, тъй като след неговите изказвания винаги следва волатилност. Мнозина в ЕЦБ не харесват стила му на говорене, допълни още той. Драги е изключително последователен, но излиза малко от общоприетия тон, уточни Сеизов.

Водещ е геополитическият риск, допълни той. Следващата година ще поднесе големи колебания заради разминаването между паричната политика на САЩ и ЕЦБ и поради това, че ще има избори в Европа и САЩ.

 

Последни новини
Още от Новини