Роботи, които се учат

Тору Нишикава, президент на Preferred Networks обяснява как се постига това

Тору Нишигава, президент на Preferred Networks Inc на изложението за роботи в Токио, 3 декември 2015.Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Тору Нишигава, президент на Preferred Networks Inc на изложението за роботи в Токио, 3 декември 2015.Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Тору Нишикава, президент на Preferred Networks разговаря с Павел Алпеев от Bloomberg за изложението за роботика в Токио.

 

Рекорден брой от 466 компании са представени на изложението за роботи в Токио. Модерната думата е роботи, които могат да се учат. Досега това означаваше назначаването на повече софтуерни инженери, но има една компания, която работи по друг начин.

 

"Досега отнемаше на висококвалифицирани инженери няколко дни, да научат роботи на нови задачи.

Но с новият алгоритъм за „задълбочено учене“ отнема само 8 часа на робота се научи да изпълнява същите задачи с 90% точност.

Така нареченият алгоритъм за „задълбочено учене“, който имитира начина, по който живите същества обработват информация вече помагат на Google да предлага реклами и на Facebook да отбелязва снимки.

Fanuc вече инвестира 900 млн йени в предпочитани мрежи в стартъп компания в Токио", каза Тору Нишикава, президент на Preferred Networks.

 

Хардуерни компании от Toyota до Samsung залагат на космоса. Може да очаквате „задълбочено учене“ и „невронно учене“ да бъдат модерните думи на 2016. 

Павел Алпеев за новините на Bloomberg от Токио.

 

Последни новини
Още от Новини