Амбициите на Lego

Лорън Шустър, търговски директор The Lego Group

Фигурка, произведена в завода на Lego в Кладно, Чехия1 16 ноември 2015. Photographer: Martin Divisek/Bloomberg Фигурка, произведена в завода на Lego в Кладно, Чехия1 16 ноември 2015. Photographer: Martin Divisek/Bloomberg

Лорън Шустър, търговски директор The Lego Group обсъжда с Ришаат Саламат от студиото на Bloomberg в Хонконг амбициите на компанията за растеж в Азия, новия завод в Китай и усилията на компанията за отговори на търсенето.

Какви са амбициите ви?

Имаме огромни амбиции за региона. Те са част от стратегията ни за глобализация. Имаме огромно търсене на Lego на всички пазари по света. Днес, с отварянето на сингапурския ни хъб, правим още една важна крачка по пътя на растежа в Азия.

 

Говорите за амбиции, но едва ли ще успеете да произведете достатъчно тухли, за да отговорите на търсенето тази Коледа. Вярно ли е?

Обещали сме на клиентите и партньорите си през годината и работим, за да ги изпълним. В някои региони виждаме огромен ръст в търсенето, който не беше предвиден нито от нас, нито от  клиентите ни.

Най-хубавото обаче е, че привлекателността на Lego e универсална. Продължаваме да отговаряме доколкото можем на търсенето.

 

Ще успеете ли - това е простият въпрос. Да или не?

Сега сме в разкара на празничния сезон и работим упорито в тази посока. Все още имаме три седмици.

 

Да видим какъв е ефектът. Имате филмови франчайзи, Star Wars, Jurassic World.. как върви?

Работим с франчайзите и нашите представители. Виждаме, че глобалното търсене на продуктите ни. Ако разгледаме кои продукти се продават най-добре, ще видим, че са основните - Lego City, Lego Friends, Duplo. Имаме търсене и на продукти на трети страни като Star Wars и Superheroes. Имаме широко портфолио, което позволява на децата да изберат кое им харесва най-много. Една от най-важните страни на нашето портфолио е в това, че всяка тухличка, без значение от коя серия е, се използва като част от системата. Децата могат да си ги разменят и да създават нови фигури според въображението си.

 

Кажете ми за китайските блокбастъри. Ще имате търсене и от там. Затова правите и новия си завод в Китай. Кажете ни за това и как предлагането ще отговори на търсенето в тази част на света.

Строим голям завод в Китай, който ще доставя продукция за Азия. Това е част от стратегията ни да отваряме заводи възможно най-близо до клиентите. Очакваме заводът да заработи през 2017 и да стане катализатор на реакцията на голямото търсене в Азия.

 

Виждате ли някакви признаци на забавянето в Китай, за което всички говорят?

Продължаваме да виждаме огромно търсене на Lego. Клиентите продължават да купуват, за да се учат и да се забавляват с продукта. Това забелязваме в Китай, както и навсякъде по света. Виждаме продължаващ ръст и ще работим в Китай дългосрочно.

Вижте кои са най-желаните играчки.

London DreamToys: снимки

 

Последни новини
Още от Новини