Тревога на Летище София заради съмнителен бус

Няма открито взривно устройство в района на Терминал 1

снимка: Bulgaria on Air снимка: Bulgaria on Air

Районът около Терминал 1 на летище София бе евакуиран към 13:30 във вторник, съобщи bgonair.bg. Причината са съмнения за бомба в минибус с белгийска регистрация на паркинга. 

Няма открито взривно устройство в района на Терминал 1, съобщиха от пресцентъра на Летище София.

Органите на реда се опитаха да взривят контролирано с робот вратата на бял бус, паркиран на обществения паркинг. Евакуирани са пътниците в района на терминала. Ограден е входът на паркинга и входа на Заминаващи на Т1.

От летището посочват още, че изпълнението на полети към момента е преустановено, а ръководството на летището се е събрало на извънредно заседание, за да вземе решение за последващите мерки.

Според СДВР сигналът е подаден към 13 часа.

Към 16.30 часа екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ извършиха контролирано взривяване на част от багажа, който бе изваден от микробуса. Взривно устройство не е открито.

Продължава огледът на буса. Проверяват се и колите на обществения паркинг.
 
Пресцентърът на Столична община съобщи, че автобусите от линия № 84 временно не обслужват Терминал 1 на Летище „София”. Движат се по скъсен маршрут до Терминал 2. 

Всички полети от Терминал 1 на Летище София след 15 часа са пренасочени към Терминал 2, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Промяната е в сила до полунощ на вторник срещу сряда.
 

 

 

Последни новини
Още от Новини