Очаквани печалби до $1 млрд от играчките на Star Wars

BB-8, робот с дистанционно на изложението IFA, Берлин, септември 2015.Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg BB-8, робот с дистанционно на изложението IFA, Берлин, септември 2015.Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Силата се събужда, а тъмната страна се завръща по време на празничния сезон с възможни печалби до 1 милиард долара от играчките на Star Wars.

В сърцето на Таймс скуер в Ню Йорк, Toys'R'Us очакват прилива на феновете Star Wars.

"Това е огромна движеща сила за потребителските продукти и индустрията с играчките като цяло.

Щe видим огромни продажби и пик около 12-18 декември, но съм много развълнуван да разбера какво ни очаква догодина, след като децата гледат филма, а други започнат да колекционират играчките от вселената Star Wars", каза Ричард Бари, изпълнителен директор на продукцията за Toys'R'Us.

Ричард Бари поведе безпрецедентната за търговците вълна от играчки на Star Wars.

"Планирането за това, което имаме сега наистина започна преди 2 години. Почти удвоихме пространството си в почти всички наши магазини. Toys'R'Us пълнят рафтовете си със символични герои от сагата като отново включения R2-D2 и преправеният с робо-технология Йода, заедно с други герои, които зърнахме само в трейлъра", каза Ричард Бари..

Експертът по играчки Джим Силвър казва, че това е така, защото феновете на  Star Wars обхващат поколения:

"Star Wars е най-големият бизнес за играчки в историята, говорим за продажби на стойност от 1 до 1,5 млрд долара през тази година. Има 5 годишни, които искат  Star Wars играчки, но има и 50-60 годишни колекционери от 70-те, които колекционират фигурки".

Над 100 лицензирани компании: Hasbro, Lego, и Die-cast

С нарастването на броя купувачи, се увеличават и производители на играчки, които търсят печалба.
Има също така и по-малко известни компании, които изкарват хитови играчки като например този контролиран  чрез приложение BB-8 от Sphero.
Компания като Sphero получи огромен тласък. До скоро, не много хора знаеха за тях, а сега са в полезрението на всички, истински късмет е, ако успеете намерите такъв.

Дронът „Хилядолетният сокол“  на Spin Masters е още една търсена играчка:

"Няма да може да си го купите, когато филмът излезе, че ще бъде разпродадена.  Магазините за играчки искат да бъдат топ дестинацията за премиерата", казва Джим Силвър.

С наближаването на филма и Коледа, магазините и производителите на играчки ще се борят за клиенти и ще се надяват, че силата ще бъде с тях през този празничен сезон.

Вижте мечтаните играчки според британската Асоциация на търговците на играчки за Коледа 2015.

Последни новини
Още от Новини