Акциите в туристическия сектор понесоха ефекта от атентатите в Париж

Коментар от Париж на Каролин Конан от Bloomberg специално за Bloomberg TV Bulgaria

Пешеходци пред Galeries Lafayette в Париж, 17 ноември 2015. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Пешеходци пред Galeries Lafayette в Париж, 17 ноември 2015. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Още един ден на спад на европейските пазари. Eurostoxx 600 в момента /13:30ч. 24 ноември 3015/ губи 1.3% - рязък спад в днешния ден.

Рискът за сигурността отново е в центъра на вниманието на инвеститорите, след като Турция съобщи, че е свалила руски военен самолет до границата със Сирия.

Това се отрази на акциите на турските компании, насочвайки ги към най-големия им спад от септември. Турската валута, лирата се обезцени с 0.6%.

Руската борса Micex също пада, с 2.5%

Всички отразиха терористичните заплахи и геопилитическата нестабилност - акциите на туристическите компании и авиокомпаниите също светнаха в червено. Accor губи над 4%, Intercontinental 2.5%, Air France и Lufthansa 3%.

Инвеститорите търсят убежища: златото поскъпна в половин процент. Повечето облигации на европейските страни като Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания поскъпнаха.

Мечият дух и несигурността се простират върху пазарите на акции, настроение, подхранвано и от факта, че инвеститорите са убедени, че Федералният резерв ще повиши все пак лихвите през декември.

От Каролин Конан, Bloomberg Париж

Последни новини
Още от Новини