Акциите на "Сирма Груп Холдинг" дебютираха на БФБ

Дневният оборот вече е 4.46 милиона лева

Дебютътът на Сирма на БФБ-София Дебютътът на Сирма на БФБ-София

Акциите на "Сирма Груп Холдинг" поскъпнаха до 1.348 лева след въвеждането им на БФБ-София, но след това цената се стабилизира малко над емисионната. Последната цена към 12:40 часа е 1.27 лева.

Дневният оборот достигна 4.46 млн. лева. Той формира по-голямата част от оборота на борсата за деня.
Книжата на "Сирма Груп Холдинг" се търгуват на БФБ от днес под борсов код SKK.
Предмет на листването са 59 360 518 съществуващи акции с номинална стойност 1 лев, които включват 9 523 362 нови акции, записани при IPO‐то на цена от 1.20 лева на акция.
Надяваме се, че IPO-то ще повлияе положително и на БФБ, и на ИТ сектора като цяло, който се наложи като един от най‐рентабилните и динамично развиващи се в нашата икономика", заяви изпълнителният директор Цветан Алексиев.
Според условията на листването, настоящите акционери няма да могат да продават за период от шест месеца.

„Българската IT индустрия се развива изключително динамично и разполага със сериозен потенциал да се превърне в задвижващо колело на растежа на местната икономика, а всяка една борса е призвана да подпомогне този процес. Листването на "Сирма Груп Холдинг" в настоящия момент е добър знак към всички останали дружества, особено от същия сектор, които на свой ред обмислят да предприемат подобна стъпка. Компанията е доказателство, че добре обмисленото и прецизно изпълнено първично предлагане може да бъде успех дори и в условия на ниска инвестиционна активност“, заявява главният изпълнителен директор на "БФБ-София" АД Иван Такев.
Първичното публично предлагане се проведе от 16 септември до 15 октомври 2015 г.
С набрания до момента капитал от 11.5 млн. лв. IPO на "Сирма" е най-голямото от 2007 г. – началото на финансовата криза.

Чуйте и интервюто на Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria с директора на софтуерната компания Цветан Алексиев

 

Последни новини
Още от Новини