Има нужда от обща политика за сигурност в ЕС: Блонд

Трети ден на максимална степен на тревога в Брюксел

Брюксел, максимално ниво на тревога, 4 степен. 23 ноември 2015.Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Брюксел, максимално ниво на тревога, 4 степен. 23 ноември 2015.Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Коментар на Филип Блонд, президент на ResPublica и Дейвид Оуен, управляващ директор на Jefferies на ефекта от мерките за сигурност в Брюксел. Бнод и Оуен говорят за Bloomberg.

 

Филип Блонд, президент на ResPublica: Позицията на ЕС е предимно икономическа и постепенно се заменя от нуждата да се създаде политика на сигурност. Проблемът е, че повечето европейски армии не са готови да се бият.

Единствените две армии, които могат да демонстрират сила са британската и френската. Поляците искат да се бият, но не притежават развитата инфраструктура от която имат нужда. Според мен това, което предстои е мерките на икономии да бъдат заменени от нова политика за сигурност.

 

Дейвид Оуен, управляващ директор на Jefferies: Средствата, вложени за борба с тероризма трябва да се увеличат. Очаквам да видим увеличаване на бюджетните дефицити, но това само по себе си няма да е централната новина.

Движението на работна ръка и стоки в рамките на ЕС е една от основните цели на проекта и ако това бъде засегнато, защото хората вече няма да могат да се движат свободно между границите, това би подложило на натиск Европейската централна банка да прави повече.

Снимки от Брюксел под обсада.

 

Последни новини
Още от Новини