Андрей Стойчев от Delta Stock: Българите търгуват повече с валути, не с акции

Но това се променя, каза трейдърът.

Андрей Стойчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„За нас е важно да сме част от процеса на запознаване на по-голям кръг от хора с възможностите да се инвестира на финансовите пазари,” заяви трейдърът Андрей Стойчев в сутрешния блок „Бизнес старт” на  Bloomberg TV Bulgaria в петък с водещ Иван Нончев. Там той разказа за събитието, което има за цел именно това, а именно Investor Finance Forum, на което неговата фирма Delta Stock е генерален спонсор.  

Форумът ще постигне това чрез с демонстрации на „търгуване на живо” от двама свои трейдъри. Всеки участник ще има шанс да се докосне до динамиката на търгуването така, че „дори и ако не стане трейдър, то поне ще бъде запознат с материята,” каза инвеститорът. 

Андрей Стойчев говори и за разликите между търгуването сега и в миналото. Той отбеляза, че „преди 10 години е било невъзможно да търгуваш в този вид”. „Достъпът до информация беше по-ограничен, сега тя е навсякъде,” каза той. Сега „без никакъв ресурс можеш да започнеш да инвестираш.”

На въпрос какви са предпочитанията на българите в търгуването, Стойчев отвърна, че „търгуват повече с валути, а не с акции,” но „това се променя”.

„Доста малък процент от хората в България са запознати с голяма част от финансовите операции, които на запад се случват ежедневно,” съобщи той.

Последни новини
Още от Новини