Трад: ИДИЛ иска да мразим бежанците

Ако в Европа намират добро и спокойно място, това директно удря по пропагандата на Ислямска държава, смята журналистът

Руслан Трад. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Руслан Трад. снимка: Bloomberg TV Bulgaria
dir="ltr">
Целта на терористичните актове е настройване на Европа срещу бежанците, тъй като „ако в Европа намират добро и спокойно място, това директно удря по пропагандата на Ислямска държава.”, смята блогърът Руслан Трад. Той гостува на Ганиела Ангелова в ефира на „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria, където дискутира проблемите в Близкия изток и бежанската криза.
Журналистът, който е полусириец, разказа за търговията на петрол и колко ефективна е в подсигуряването на приходите на ИД, въпреки ниските цени.
Той е убеден, че ще има саботиране на бежанските квоти, както и че политическият елит ще си позволява все по-остър език, което ще задълбочи проблема.
„За последните пет години видяхме европейска политика, която позволяваше чуждестранни бойци – техни граждани да заминават за Сирия и Ирак, може би с надеждата да не се върнат, но сега виждаме тяхното връщане,” отбеляза блогърът.
Трад изрази разочарование от Европейския съюз, подчертавайки, че „държавите мислят прекалено локално.” „Те не разсъждават от гледна точка на общата сигурност, общата реакция при подобни ситуации,” каза Руслан Трад.
Последни новини
Още от Новини