Дуранкев: Загубите от тероризма ще бъдат десетки милиарди евро

Европа трябва да реши през тази или в следващата година всички проблеми, свързани с вътрешния и външния тероризъм, смята професорът

Боян Дуранкев. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Боян Дуранкев. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Евросъюзът трябва „за първи път да реагира като един организъм и да постави стабилни постове на своите граници”. Това заяви професор Боян Дуранкев в предаването „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.
Доцентът прогнозира, че загубите от тероризма в Европа за 2015 „ще надхвърлят няколко десетки милиарда евро”. Те ще са под формата на „прекъснати връзки и комуникации, намалено потребителско търсене”, както и в „повишаване на таксите при застраховките и осигуровките.”
Щом терористите са тръгнали от Брюксел до Париж, това означава, че "раковите клетки са проникнали до сърцето на Европа. Скритите ракови клетки са от 1000 до няколко хиляди,” предупреждава Дуранкев.
„Чергата гори,” възкликна професорът в УНСС по повод нуждата да се намерят пари за „повече укрепване на сигурността, пълна трудова заетост, осигуряване на отлично здравеопазване и нов тип образование.”

Чуйте още

 

Последни новини
Още от Новини