Престрелка в Париж, двама терористи са убити

Целта на операцията е Абделхамид Абауд

Дефанс, Париж, 16 ноември 2015, Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Дефанс, Париж, 16 ноември 2015, Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

При антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени, започнала около 4:25 в сряда сутрин, бяха задържани 7 души, а други двама терористи - убити. В близост е "Стад дьо Франс", едно от местата на атаките в Париж, при които загинаха най-малко 129 души.

Според АФП полицията се е опитвала да залови смятания за мозък на атаките Абделхамид Абауд. Досега се смяташе, че той е в Сирия. Не е известно дали е задържан

Френската полиция е убила двама, вкл. жена камикадзе, която се е самовзривила. Седмина са арестувани, вкл. трима в апартамента.

Петима полицаи са ранени.

Хората са призовани да не излизат от апартаментите си. Около 100 войници осигуряват полицейската операция.

Блокирани пътищата около площад Jean Jaures. Хората от околните жилища са евакуирани. Училищата в района няма да отворят в сряда.

По-рано стана ясно, че френската полиция издирва още един участник, който е пътувал в черен Сеат заедно с издирвания вече Салах Абдеслам.

Запис от видеокамера е установил наличието на девети нападател в петък.

Приятелският мач по футбол между националните отбори на Германия и Холандия в Хановер беше отложен във вторник поради сигнал за възможен терористичен акт, но полицията не намери автомобил с взривно устройство.

Два полета на "Ер Франс" от САЩ за Париж са били отклонени поради сигнал за бомба през нощта в сряда, съобщи още Bloomberg.

Последна промяна: 13:00

 

Последни новини
Още от Новини