Oscar De La Renta отваря първи магазин в Азия

Александър Болен, главен изпълнителен директор на Oscar De La Renta

Oscar De La Renta планира за отвори първия си магазин в Азия. Коментар за Стивън Енгъл от Bloomberg на Александър Болен, главен изпълнителен директор на Oscar De La Renta

Александър Болен:

"Ние сме семеен бизнес и независима компания и трябва да бъдем много внимателни към възможностите, които преследваме, ако трябва да съм честен до сега имахме по-големи приоритети от това да развиваме мрежата си от магазини на азиатските пазари. Сега мисля, че това е един добър момент да го направим.

Току-що се върнах от Хонг Конг, където нашите конкуренти говорят за твърде многото си магазини и непосилните наеми, а за момента ние нямаме ангажименти в този регион и трябва да сме много внимателни към начина по който ще подходим в следващите 3 до 5 години.

Бизнесът ни в Токио, който за момента е малък, но се развива много бързо спечели изключително много от прилива на китайски туристи тази година. Мисля, че е много вероятно да отворим първия си магазин в Токио следващата година – година и половина, .

 

Ами Китай? За мен е удивително, че това е първото Ви пътуване до Китай за 12 години като Главен изпълнителен директор.

Да, това е първото ми пътуване до Китай. Имайки предвид фокуса ни върху дамската конфекция и по-малко върху кожени продукти аксесоари, дамски обувки, чанти, сека го разширяваме и върху пазари като Западна Европа и Близкия изток където чувствахме, че има по-малък риск. 

Мисля, че времето е всичко, виждаме все повече и повече китайски клиенти да идват в магазините ни на запад и трябва отлично да покажем на нашите клиенти какво значи марката ни тук в Китай.

За съжаление в нашия бизнес ние не произвеждаме неща, които поддържат живота или лекуват опасни болести, но се надяваме да произвеждаме неща, в които жените да се влюбват. 

От 50 години се опитваме да разберем в какво се влюбват жените от 50 години в различните краища на света и за момента се справяме доста добре, но трябва да разберем в какво се влюбват жените в Азия и по-специално в Китай.

 

Защо мислите, че Оскар може би пренебрегна този пазар, какво мислеше той за Китай, тъй като от няколко години това е най-големият пазар за луксозни стоки.

Не мисля, че е честно да говорим за пренебрегване. Мисля, че до сега имахме по-високи приоритети като пазарите в Лондон, където марката ни е много популярна, а само до преди 5 години нямахме магазин там. Затова мисля, че е въпрос на приоритети, а не на пренебрегване и къде мислим, че има най-голяма възвръщаемост на вложените капитал, време и човешки ресурси. В този момент има голям смисъл това да е Китай.

 

Ако трябва да се обзаложите, бихте ли казали, че ще има магазин на марката до пет години?

Стив, мисля, че ако до пет години компанията няма сериозно присъствие на азиатския пазар, може би компанията трябва да потърси нов изпълнителен директор.

 

Последни новини
Още от Новини