Пануцио: невъзможно е да се предотврати опита на джихадист да отнеме нечий живот

Томас Пануцио, президент на Threat Identity

image not found image not found

Томас Пануцио, президент на Threat Identity коментира предизвикателствата в предотвратяването на атаките на Ислямска държава.

 

Как мислят сега хората, не само в САЩ, но и по цял сват? Искам да знам, когато става въпрос за уязвими цели, сега е много обширно, отвъд това, което разбираме 9/11 и дори Париж, колко още уязвими цели може да отбележим тук?

Когато съдим по такава атака, като в Париж, много държави, включително градове като Хонгконг, Лондон, Париж и дори в Германия и САЩ, ще бъдат цели. Защо? Защото е толкова лесно, буквално е невъзможно, ако джихадист иска да отнеме нечий живот това да бъде предотвратено. Вижте какво се случи в Париж, със сигурност тези терористи нямаха намерение да бъдат заловени от полицията, просто се взривиха, те са масови убийци и ще бъде огромно предизвикателство за напред да разберем точно, как да спрем тези хора. Ще бъде нужна комбинация от контрол на границите и проследяване чрез социалните медии.

 

Добре, нека поговорим за отговорите досега, въздушни удари последваха почти веднага, ответен отговор от наистина високо ниво, от Франция, от съюзници. Китай никога не е била част от тази световна борба, ако ударят уязвими цели, като Хонг Конг или някъде другате в Китай, как това ще промени ситуацията?

Ще добави това, което аз наричам петият компонент на Съвета за сигурност на ООН. Сигурно разговори ще има между Русия и САЩ и няма съмнение, че Русия е въвлечена в това. Франция е въвлечена, Великобритания, ако и Китай бъде въвлечен, несъмнено ще имаме безпрецедентна солидарност сред Съвета за сигурност на ООН за атаки срещу ИДИЛ и вярвам, че няма политически начин за разрешаване на този проблем.Моите уважения, но единственото, което може да се направи е те да бъдат унищожени, убити и със сигурност да им бъдат отнети ресурсите и възможностите.

 

Сирийски бежанци продължават да прииждат през границите на Европа и Северна Америка, възможно ли е всеки един да бъде проверен обстойно?

Не, просто е невъзможно.Това е едно от големите предизвикателства, въпреки че имат документи за идентифициране в себе си, ние не можем да бъдем сигурни по никакъв начин, че те са легитимни,.Второ когато интервюираш някого,не можеш да разбереш истинската им цел, още повече, когато биват интервюирани над 10 хиляди души на ден. За това е невъзможно, веднъж тези бежанци стъпили на Американска земя или където и да било другаде,наистина да разбереш техните цели и желания.Имайте предвид, че ще бъде бомбардирана голяма част от тяхната родна земя, а това винаги е предизвикателство, могат да се обърнат срещу всяка държава взела участие в този процес и аз със сигурност вярвам, че всяка държава взела участие в тази кампания срещу ИДИЛ, не трябва да приема бежанци, защото това почти сигурно би засегнало тяхната национална сигурност.

 

Последни новини
Още от Новини