Кои професии на Уолстрийт ще се радват на ръст на заплатите

Здравните банкери и търговците на лихвените опции са сред печелившите през 2015

Банкер в Ситито. снимка: Simon Dawson/Bloomberg Банкер в Ситито. снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Ако сте помагали в купуването и продаването на здравни компании, годината сигурно е била добра за вас. Ако сте търгували с лош дълг и ценни книжа, обезпечени с ипотеки? Не особено, пише Bloomberg.

Финансовите фирми са на път да дадат най-големите увеличения на доходите на банкерите, специализирани в здравеопазването, които навярно ще видят с 20% по-високи заплати, според доклад, изнесен от Options Group Inc.

Други печеливши са телекомуникационите, медийните и технологичните банкери и трейдърите на лихвени опции и деривати на активите. Всички те поучават 15% увеличение спямо предходната година.

Трейдърите на лош дълг и на ипотечни облигации с фиксиран доход ще видят своите заплати понижени с 25%.

Вълната от сделки в технологиите и здравеопазването подпомогна увеличаването на корпоративните придобивания до 3.1 трлн. долара през 2015, заплашвайки да бие рекорда от 2007. Докато търговците на активи могат да разчитат на повишение със 7%, картината е смесена за занимаващите се с фиксиран доход.

Търговците на кредит и суровини може да видят двуцифрен спад, докато боравещите с лихви и валути се очаква да получат повишение от 5%, според Options Group.

Други, които могат да очакват 15% увеличение: програмистите в електронното търгуване.

Заплатите сигурно ще паднат с 20% за трейдърите на високодоходен дълг, на петрол и заеми, според Options Group. Сигурно ще има понижение с 15% за хората, боравещи с ценни книжа, обезпечени с ипотеки, обезпечен дълг и задължения по заеми.

Заплатите често доминират дискусиите в най-големите инвестиционни банки по това време на годината, тъй като управителите започват да вземат решенията за размера на бонусите. Служителите обикновено разбират дохода си в началото на новата година, след като са ясни годишните резултати.

Прогнозите на Option Group са базирани на публични и частни данни за приходите за първите девет месеца, както и на очакванията за бонусите в проучване, обхващащо 3 000 служители на Уолстрийт. Нюйоркската фирма провежда проучването 10 години.

Размяна на повишението?

Запитани каква промяна би подобрила финансовата индустрия най-много, най-често срещаният отговор във всички отрасли и позиции бе понижение на капиталовите изисквания. Други популярни отговори са вдигането на лихвените проценти и подобрена регулация на небанковите агенции, като хедж-фондовете и интернет кредитирането.

Фирмата също зададе този хипотетичен въпрос: За какво бихте разменили 20%-то увеличение? От младите служители в търгуването на облигации и инвестиционното банкиране около една трета биха избрали по-добър баланс работа-личен живот. Повечето президенти, директори и управителни директори просто предпочитат парите.

Последни новини
Още от Новини