Попович: Дигиталният свят залага на споделената информация

Ален Попович в седмичното обзорно предаване Invest/Or по Bloomberg TV България.

Ален Попович. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ален Попович. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Присъствието на българите в социалните мрежи нараства значително. Потребителите на Facebook в България в момента са около 2,7 млн. души, заяви Ален Попович. 
„Пресмятайки броя на населението у нас, се оказва, че една доста голяма част е във Facebook. Българите сме технологични хора и бързо се дигитализираме. В някои етапи сме по-напред дори от доста по-развитите страни", коментира председателят на Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации (БААДК

Дигиталният свят се развива изключително бързо и не всеки може да го следва. Това се случва и при намалялата реклама в медиите за сметка на социалните мрежи, които буквално я „изяждат”, поясни Попович.
„Социалните мрежи дават хиляди разновидности на рекламиране и достатъчно възможности за експериментиране, че всеки да намери най-удачния за него инструмент. Флаш банерите вече изчезват - те са от 6 до 8 пъти по-скъпи. Защо рекламодателят да предпочете да използва по-тесен сегмент пред платформа, даваща хиляди възможности?", попита Попович 
„Google се опита да стъпи в социалните мрежи, но загуби тази битка. Силен играч са, но в своя сектор. Истината е, че Google+ умря“, категоричен е маркетологът.

Без значение за коя социална мрежа говорим, е безспорен фактът, че с навлизането на смартфоните се генерира по-голяма активност именно от тези устройства за сметка на персоналните компютри. „Мобилните телефони вече са толкова удобни и интуитивни, за да ни дават възможност за лесно споделяне”, каза Попович. Тези технологии непрекъснато се развиват, като особен напредък прави Facebook със своя Mеssenger.
Върви се в посока споделяне на информация, заяви той. Интуитивните и по-иновативни играчи, тези, които търсят мнението на потребителите и по какъв начин си взаимодействат потребителите, оцеляват.

Със сигурност дигиталните неща не са с нулев бюджет, това е урокът за бизнеса, каза още Попович.

 

Последни новини
Още от Новини