AB InBev плаща почти 500 милиона долара банкови такси

Компанията се нуждае от 75 млрд. долара заеми за придобиването на SABMiller

AB InBev - лого. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg AB InBev - лого. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

На 11 ноември стана ясно, че белгийският пивовар, който е номер едно производител на бира в света, AB InBev е отправил формална оферта за придобиването на втория по големина на пазара – SABMiller. За осъществяването на сделката, която ще създаде най-големият пивовар в света, AB InBev ще разчита на 21 банки, сред които Bank of America и Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. Кредиторите ще разделят помежду си почти половин милиард долара под формата на такси, показват документите, свързани със заемите, съобщава Bloomberg. Общата стойност на заемите ще достигне 75 милиарда долара.

AB InBev ще плати 457,5 милиона долара под формата на хонорари и такси за структурирането на заемите. Това показват изчисления на Bloomberg, базирани на документ, публикуван на официалния сайт на AB InBev на 12 ноември. 

AB InBev ще придобие SABMiller за 107 милиарда долара, а след осъществяването на сделката ще се формира компани, която ще прибира половината от печалбата в индустрията. 

Други банки, които ще помогнат със заеми са  Banco Santander SA, Barclays Plc, BNP Paribas SA и Deutsche Bank AG, показват документите.

Представители на AB InBev отказаха да коментират банковите такси пред Bloomberg. 

 

Последни новини
Още от Новини