Първият швейцарски умен часовник

TAG Heuer Connected Watch

TAG Heuer International, Photographer: Michael Nagle/Bloomberg TAG Heuer International, Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Швейцарците официално вече правят смарт часовник. В понеделник в Ню Йорк сити TAG Heuer представи Connected Watch, устройство, базирано на Android, произведен в партньорство между Google и Intel. Това е истински смартчасовник от швейцарски производител на луксозни часовници, но може ли да реши проблемите на индустрията, пита Bloomberg.

 

TAG Heuer Connected Watch е направен по класическия модел TAG Carrera от 1963.

Ако пренебрегнете името му, профилът на часовника е доста разпознаваем за всеки любител на часовниците на бранда.

Направен от същия екип, който прави и останалите часовници на TAG, но Connected Watch не е технически "произведен в Швейцария", след като електрониката е на Intel.

Какво има

Часовникът е 46,2 мм с дебелина 12,8 мм, направен е от титаний и е изненадващо лек. Разграфен е на петминутни сектори. Има гумена каишка и прилича много на останалите механични часовници на TAG. Отдалеч е почти неразличим от TAG Heuer 01.

Часовникът е разработен в партньорство с Google и Intel и електрониката, естетиката и софтуерът са създавани заедно. Проектът бе представен за пръв път пред март на Baselworld, най-голямото търговско изложение на часовникарската индустрия.

Работи с операционната система на Google Android Wear и е съвместим с телефоните с Android, включително 4.3 Jelly Bean и iPhone с iOS 8.2

Използва Blootooth LE за връзка с телефона, има wifi и 4GB памет за приложения и медиа.

Какво няма

Няма GPS, нито може да измерва пулса. Няма и говорител и всички известия идват с вибрация. Животът на батерията е 30 часа при нормална употреба и се зарежда с USB.

Цената

TAG Heuer Connected Watch е луксозен смарт часовник, който идва на съответната цена. Ще струва 1500 долара, което е четири пъти цената на повечето други часовници базирани на андроид от високия сегмент, по-скъп е и от Apple Watch Hermes.

Продава се в САЩ от 9 ноември 2015. В Канада излезе на 10 ноември, а в други страни излиза през декември.

За високата си цена TAG предлага допълнителни възможности, които повечето часовници с андроид нямат. Например специални приложения, препоръчващи ресторанти или следящи как играете голф.

Вижте как изглежда: снимки

 

TAG може да предложи още нещо, което няма никой от конкурентите му. Нарича се "завинаи свързан". След две години собственикът на Connected Watch може да донесе часовника си  в търговски обект на TAG Heuer и срещу още 1500 долара да го замени за механичен TAG Heuer.

 

Последни новини
Още от Новини