Британските автопроизводители и пазарът в Близкия изток

Пол Макензи, McLaren и Джон Едуардс, Jaguar и Land Rover

McLaren 675LT на Dubai Motor Show 2015, на 10 ноември 2015. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg McLaren 675LT на Dubai Motor Show 2015, на 10 ноември 2015. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Пол Макензи, изпълнителен директор на звеното за специални операции на McLaren и Джон Едуардс, управляващ директор на звеното за специални операции на Jaguar и Land Rover коментират автосалона в Дубай 2015.

За Jaguar и Land Rover Близкият изток е много важен пазар.

"За да разберете какво искат клиентите просто трябва да се разходите по улиците на Дубай, за да видите колите – това е една държава, пълна с автомобилни ентусиасти. Те искат най-новите, най-бързите коли с най-новите технологии, коли, които изпъкват на пазара и това е което ние им осигуряваме", казва Джон Едуардс.

На автосалона в Дубай McLaren показа специалното издание на 650S Al Sahara 79, от което компанията произведе 5 коли специално за Близкия изток.

"В този регион бялото и златното са чудесни теми – тук имаме перлена боя, но ако я погледнете на ярка светлина ще видите и златист оттенък. В колата имаме златни копчета и много карбон, както и бляскав покрив и джанти. Така че комбинацията наистина отговаря много добре за вкуса и културата на региона", казва Пол Макензи от McLaren.

Land Rover показва в Дубай Range Rover Sport SVR, най-бързият и мощен Range Rover който някога е правила компанията.

"Това е уникален цвят, много ярко оранжево, като в интериора също има оранжеви елементи, кожените ръбове също са оранжеви. Добър пример за типа продукт, който се търси – нещо, което се откроява, нещо, което се представя наистина добре и те кара да изпъкнеш", казва Едуардс.

Близкият изток е огромен пазар за поръчкови автомобили.

"Хората искат да добавят нещо по свой вкус в колите си, затова най-големите обеми идват от Близкия изток най-скъпите коли идват от Близкия изток", казва Макензи.

Галерия: Автосалонът в Дубай.

Fenyr SuperSport-спортната кола от Близкия изток

 

                                                                                                  

                                           

Последни новини
Още от Новини