Стачката на Lufthansa ще засегне и Мюнхен

Нови протести на кабинния състав от понеделник

Стюардеса със значка "Стачка" на независимия синдикат на  стюардите (UFO) по време на стачката през летището във Франкфурт на 6 ноември 2015. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg Стюардеса със значка "Стачка" на независимия синдикат на стюардите (UFO) по време на стачката през летището във Франкфурт на 6 ноември 2015. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg

Продължаващата стачка на Lufthansa в понеделник ще отмени 929 полета и ще засегне над 100 000 пътници, съобщи в неделя вечерта германската авиокомпания.

„От общо предвидени 3000 полета, 929 ще бъдат анулирани – от и за Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф, съобщи Lufthansa, уточнявайки,  че от протеста ще бъдат засегнати 113 000 пътници.

Синдикатът на стюардите съобщи, че преговорите с авиокомпанията по спорните правила за пенсиониране са се провалили, с което стачката се възобновява след неделната пауза, съобщи Bloomberg. Целодневните протести ще започнат в 04:30 сутринта в понеделник в Мюнхен, Франкфурт и Дюселдорф и ще продължават поне 12/18 часа, съобщи синдикатът с имейл. Спирането на работа във Франкфурт и Дюселдорф в събота отмени 520 полета.

Lufthansa прави „всичко, което може, за да намали ефекта от тези излишни действия върху клиентите си“, съобщи авиокомпанията, добавяйки, че „винаги е готова за подновяване на преговорите.

В неделя германският превозвач обяви отмяната на 929 полета до и от три летища, което ще промени  плановете на 113 000 души. Стачката няма да засегне  око0%% от полетите, съобщава авиокомпанията.

Стачката миналата седмица не засегна полетите от Мюнхен.

Последни новини
Още от Новини