Наследник на фамилия Уолтън с 27 млрд. долара по-беден

Фамилия Уолтън има голям дял в Walmart

Магазин на Walmart. Снимка: Люк Шарет/Bloomberg Магазин на Walmart. Снимка: Люк Шарет/Bloomberg

Откакто Джон Уолтън, един от синовете на основателя на Walmart Сам Уолтън, загива в самолетна катастрофа преди 10 години, всички допускат, че той е оставил по-голяма част от наследството си на жена си – Кристи. Изглежда обаче това не е така, пише Bloomberg. 

В строго пазена семейна тайна, Джон Уолтън дава половина от тогавашното си състояние в размер на 17 милиарда долара на благотворителн тръстове, а една трета оставя на сина си Лукас Уолтън, който сега е на 29, показва анализ на съдебни документи.

Съдебните документи, разпечатани от съда Уайоминг по молба на Bloomberg News, означават, че състоянието на Кристи намалява значително. До момента то бе оценявано на 32 млрд. долара, но след разкритията намалява до 5 млрд. долара. Кристи вероятно никога отново няма да бъде считана за най-богатата жена в Америка – позиция, на която беше до октомври 2015 г. 

За сметка на това състоянието на Лукас Уолтън се увеличава и той става 103 най-богат човек в света със състояние от 11 млрд. долара, което може да нарасне до 25 млрд. долара, ако определени тръстове бъдат включени в него. Данните са от индекса на Bloomberg за милиардерите Bloomberg Billionaires Index.

По този начин внукът на основателя на най-голямата верига за търговия на дребно Сам Уолтън, е с 5,5 млрд. долара по-богат от 66-годипната си майка и 4 най-богат от членовете на семесйството си.

Семейство Уолтън отказва коментар по повод на новината пред Bloomberg, като техен говорител казва в имейл, че „Лукса Уолтън е предприемач, с участие в различни инвестиции и филантропски дейности“. 

При смъртта си бащата на Лукас – Джон Уолтън оставя огромно състояние, което включва златни кюлчета, катамаран и 100 милиона долара в брой. Най-ценен е делът му в Walton Enterprises LLC в размер на 20%. 

Семейство Уолтън е едно от най-богатите в света, като синовете и дъщерята на покойния Сам Уолтън Джим, Роб и Алис, заедно с внука Лукас и снахата Кристи, имат общо състояние от над 100 млрд. долара. 

 

Последни новини
Още от Новини