Младите предприемачи в Мианмар са оптимисти за бъдещето

Bloomberg разговаря с млад предприемач от Мианмар за бъдещето на компанията му

Служители на Nex, Мианмар Служители на Nex, Мианмар

Йе Мят Мин, основател и управителен директор на NEX: На практика NEX е дигитална агенция, която помага на много компании в Мианмар, както и на международни, да се превърнат в онлайн бизнес. Накратко, трансформираме компаниите в новия дигитален свят. Имам опит в уеб и мобилни системи. Започнах да създавам приложения и сайтове за други хора, когато бях на 18.  

Когато Мианмар започна да се отваря към света, много инвеститори проявиха интерес. Започнах да изпращам имейли и съобщения по LinkedIn до много хора с надеждата да открия инвеститори.

Когато започнахме, бяхме шест души. Всички сме родени и учили тук.

Не мисля, че има недостиг на таланти, но бизнесът трябва да търси кадри. Освен това смятам, че компаниите трябва да гледат на нещата и глобално по отношение на набиране на чуждестранни кадри, за да може и местните да черпят опит. Напоследък има голямо търсене на бизнеси, които искат да лансират дигиталните си продукти и да ги пуснат след изборите. Всъщност много хора очакват изборите и се надяват, че нещо добро ще се случи. Надяваме се, че в следващите три до пет години местна компания от Мианмар ще се разрасне в други страни, ще се утвърди на международния пазар и може би някой ден ще излезе на борсата.  

Некс стартира с инвестиция от $50 000 от бизнес-ангели. Наскоро компанията беше оценена на $2.5 милиона

Сега в NEX работят 28 служители. Компанията планира да се разшири до 50 души през следващата година, включително и извън Мианмар

 

Последни новини
Още от Новини