Лондон е влюбен в поръчковите велосипеди

Популярността и цените на поръчковите велосипеди в Лондон растат

Велосипед по поръчка Велосипед по поръчка

Производители на поръчкови велосипеди в Лондон

Уинстън Ваз, Varonha Frameworks: Имам много повече работа, отколкото ми трябва. В момента имам списък с чакащи. Все повече клиенти искат индивидуални, поръчкови велосипеди, затова постоянно има пазар за тях.

Използването на велосипеди в Лондон се е увеличило с 56% за 10 години

Мат Макдона, Talbot Frameworks: Броят на хората, които се занимават с това, се е увеличил драстично. Много повече хора карат нашите велосипеди, а те са скъпи, това е сериозна покупка и човек наистина трябва да иска да я направи.

Поръчковите велосипеди достигат цени над $15 000

Матю Соутън, Saffronameworks: Правя стандартна стоманена рамка за мой приятел. Вероятно ще му струва 3500 паунда. В зависимост от избора на отделните елементи може да струва между 2500 и 10000 паунда. Стремя се да правя по четири велосипеда месечно. И щом достигна целта си, съм щастлив и доволен. Не става дума за бройки, а по-скоро да поддържаме възможно най-високо качество.

Уинстън Ваз, Varonha Frameworks: Мисля, че хората искат индивидуалност, когато правим за поръчкови велосипеди – изпълняваме изискванията на клиента – например гравираме инициалите им – не изкарваме пари от това, но е приятно да са там накрая, а и клиентите много ги харесват.

Матю Соутън, Saffronameworks: Страхотно е, че можем да създаваме нещо едновременно автентично и функционално. Работата е много трудна. Изгаряме се, стружките влизат в очите, в носа, в ушите. Но е нещо, което обичаме да правим.

Времето за изработка варира, както и цената. Някои велосипеди се изработват за един ден, други – за месец

Матю Соутън, Saffronameworks: Правим това от любов към велосипедите, не за пари.

Уинстън Ваз, Varonha Frameworks: Обичам да работя с ръцете си. Понякога някои поръчки ми отнемат повече време и така печеля повече пари. Приятно е да се прибирам вечер след работа и да знам, че съм създал нещо.

 

Последни новини
Още от Новини