Bentley Continental GT - звяр в бонбонено зелено

Хана Елиът от Bloomberg Pursuits представя новия Bentley Continental GT

2016 Bentley Continental GT S 2016 Bentley Continental GT S

Хана Елиът, Bloomberg Pursuits: Continental е класика на Bentley, но предполагам, че това бонбонено зелено няма да остане в историята. Реших да направя едно спокойно кръгче с Bentley Continental GT S в Ню Йорк. Това е обновената, по-свежа и нежна версия на най-продаваната серия Continental. Ако искате класическо Bentley изживяване, опитайте това.

Има 4-литров двигател с 521 конски сили и ускорява до 100 км/ч за 4.3 секунди. Bentley се връща към добре познатото с джанти от лека сплав, тъмни фарове и по-малък радиатор.

Ако се кара бързо, усещането е кралско. За луксозно купе е сравнително високо, а воланът можеше да е малко по-гъвкав, но има най-добрите възможни спирачки и изключително удобен скоростен лост.

Да го видим и отвътре: всичко е тежко и здраво, което създава усещане за лукс. Отварянето на вратата е тежко, движи се лесно, но е тежка. Влизате и изведнъж се озовавате в мек пашкул от кожа и карбонови нишки. Някой наистина е вложил много мисъл в създаването на тази кола. Има и малки, но практични задни седалки и просторен багажник.

Целият този лукс обаче не е евтин – $210 000 за основния модел, а подобрените модели могат да ви струват допълнителни 43 000 и то преди поръчковите услуги за украси и цветове. Освен това, трябва да знаете, че чудовищното купе харчи около 16 на 100 в града и само 9 на магистралата.

Изберете друга кола, ако искате нещо еко – не само заради цвета. Но ако търсите нещо за каране извън града, може би това е вашият автомобил. 

 

Последни новини
Още от Новини