Растящото влияние на Instagram

Джони Старк, старши вицепрезидент на Razorfish APAC

Служител на Facebook Inc. показва новата функционалност на Instagram на презентация в седалището на компанията в Менло Парк, Калифорния на 20 юни 2013. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Служител на Facebook Inc. показва новата функционалност на Instagram на презентация в седалището на компанията в Менло Парк, Калифорния на 20 юни 2013. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Коментар на влиянието на Instagram на Робърт Янс и Джони Старк, ст. вицепрезидент за Азиатско-тихоокеанския регион Razorfish за кампанията "100 дни на Зен" в предаването на телевизия Bloomberg с Ришаат Саламат "Trending Business" на 5 ноември 2015 от Хонконг.

 

Първи въпрос – с какво се занимавате?

Робърт Янс: Аз създавам сюрреалистични изображения, които може да изскачат в нечий поток. За мен е важно да създавам артистични неща, така че хората да се чудят дали е истинско или не. Това, мисля, прави работата ми специална.

 

Тогава нека видим няколко примера. Има толкова много от тях. Понякога също сливате много изображения в едно. Но понякога е и само едно изображение. Ето, можем да разгледаме част от работата ви. Джони, какво намери тук и реши – ОК, трябва да го използваме?

Джони Старк, старши вицепрезидент на Razorfish APAC: Това което се опитваме да направим за Asus , така или иначе сме почитатели на Робърт, е да погледнем към фотографията от цифровата ера. Всичко това беше свързано с възможностите на телефона Zenphone 2, който има много силна фотографска камера. Затова, решихме да вземем тези цифрови творби на изкуството, които Робърт създава за младото поколение, и да ги съберем с помощта на нашата технология и така заедно да създадем нещо наистина интересно.

 

Опишете ни 100-дневната кампания, ако обичате.

Джони Старк: Разбира се, „100 дни Zen” включват Робърт, но това е фотоконкурс по същество, който се провежда по света. Ние предизвикваме публиката да създават снимки в неговия неподражаем стил.

Робърт Янс: Аз предложих няколко оригинални мои снимки, направени със Zenphone2. Всеки можеше да ги свали и да създадат всичко, което поискат. Наградите бяха Zenphone2, а голямата награда бе да се срещнат с мен тук, в Хонгконг, да разгледаме града и да си сътрудничим върху едно произведение.

 

И завършихте ли го вече?

Робърт Янс: Още не. Видяхме се вчера и онзи ден и ще го завършим днес. Така че го видите онлайн, на нашата страница.

 

Когато обединихте сили с конгломерата, това отрази ли се по някакъв начин на вашата креативност?

Робърт Янс: Да, но по позитивен начин. Защото, ако търся някакво изображение, което искам да използвам за някое свое творение, с мен се свързват много фотографи от целия свят и аз мога веднага да им кажа – имате ли изображение на този пейзаж? Можем ли да работим заедно върху това нещо? Така че имам безкрайни възможности да създавам нови творения.

Джони Старк: Мисля, че най-важното нещо е да се постараем да има полза и за двете страни. Това сътрудничество издига както марката, така и самия артист.

 

Мога да разбера вашата гледна точка и то много лесно…

Джони Старк: И едно от предизвикателствата е, че ние видяхме резултата, защото влиянието ни и маркетинга ни станаха толкова популярни – всеки иска да се включи. И това действително оказва известно влияние по света. Можем да видим в континентален Китай, ключовите фактори, определящи общественото мнение са повлияни във връзка с реномето им. Така че е наистина важно да се изберат правилните партньори и те не се захващат с всяка марка, която им падне.

 

Това очевидно подкрепя вашата марка. Но Робърт, в същото време – вие подсилвате Instagram, нали така? И тук стигаме до тази идея, че имате това средство, за да споделяте снимки и да ги показвате онлайн, но Instagram не е ли истинския победител? Има сериозна дискусия за това, нали?

Робърт Янс: За мен, Instagram е големият победител. Разбира се, тук става дума за снимки и за фотография, както и за това да си част от общността. Ако искаш да получиш отзиви за работата си, Instagram е идеалната платформа, а хората наистина полудяват, когато публикувам нещо ново. Те искат да бъдат вдъхновени от работата ми. Това, на свой ред, ме вдъхновява да правя нови неща, за да има покажа своя свят.

 

Именно, Робърт – а какво се случва с вашите изображения с авторски права? Винаги има възможност да бъдат откраднати.

Робърт Янс: Да, това е вярно и ги крадат доста. Ако потърся малко, мога да ги видя навсякъде в интернет. Всъщност, аз свикнах с това. Винаги трябва да обръщаш внимание на авторските права, особено в рекламите, в социалните медии и навсякъде. Просто трябва да си много внимателен.

 

Джони, последни думи от теб – как клиентът ви се възползва от това?

Джони Старк: Това, което искаме да направим е да покажем възможностите на телефона, но също така, както и ти каза – става дума за това да се спечели вниманието на по-младото поколение. Instagram е идеалната платформа да направим това. А Робърт, чрез своите творения, всъщност демонстрира доста добре възможностите на новия телефон. Така че всички печелим. А от гледната точка на Робърт, той получава един вид платно, на което да се изяви и инструмент, който да използва в неговите творения.

 

Последни новини
Още от Новини