Подозрения за бомба на борда на катастрофиралия в Египет самолет

Крис Джаспър от Bloomberg News с коментар за изявлението на британското Външно министерство за причините за катастрофата в Египет

Черната кутия на катастрофиралия самолет Черната кутия на катастрофиралия самолет

Крис Джаспър, Bloomberg News: Заявлението от страна на Великобритания, че е възможно причината за катастрофата в Египет да е бомба беше доста изненадващо. Разбираме, че Великобритания не е директно ангажирана с разследването на катастрофата, както Франция и Германия например. Затова съществуват въпроси дали се действа така заради допълнителна информация или просто се оценява вероятността да е имало бомба.

Кои авиолинии са засегнати от това решение, тъй като препоръките на Външното министерство са да не се пътува до тази част на Египет, което чухме и  от няколко авиокомпании?

Крис Джаспър, Bloomberg News: Да, особено EasyJet. Днес щяха да имат четири полета от Лондон, Манчестър и Милано до Шарм-ел-Шейх. Спират всички полети, включително италианския. Също и British Airways, както и няколко туроператора. Смята се, че около 20 000 души ще бъдат засегнати от това, поне няколко хиляди. Въпросът е как да се върнат. Може би в идните дни празни самолети ще летят до Египет, за да връщат хората в домовете им.

Египетските разследващи  заявяват, че все още не са предприети никакви действия за разкодиране на черната кутия. Тя е открита и е в добро състояние, но записите от разговорите са повредени. Преди изявленията, Великобритания заяви, че ще са необходими още няколко дни или по-дълго време, за да свалят записите от разговорите, за да имаме още информация и доказателства

 

Последни новини
Още от Новини