Facebook печели все повече от всеки свой потребител

Компанията обяви по-добри резултати за третото тримесечие

Facebook. снимка:  Aidan Crawley/Bloomberg Facebook. снимка: Aidan Crawley/Bloomberg

Facebook отчете поредно тримесечие с по-добри от очакванията резултати. 
Резултатите бяха обявени след затварянето на фондовите борси в САЩ на 4 ноември, но следборсовата търговия сигнализира за силен старт в четвъртък. От началото на годината досега поскъпването е от 33 на сто.
Ежедневните посетители на социалната мрежа достигнаха 1.1 милиарда. Компанията обяви, че месечните й потребители са нараснали с 14 процента до 1.55 милиарда.
Чистата печалба на интернет гиганта се е увеличила с 11% до 896 млн. долара въпреки сериозните разходи за нови проекти на компанията – за изкуствен интелект,  виртуална реалност, осигуряване на интернет достъп за развиващите се пазари. 
Резултатът бе над очакванията на анализаторите, които считаха, че печалбата ще е от 776 млн. долара. Чистата печалба без някои фактори възлиза на 57 цента на акция, докато анализаторите очакваха тя да е за 52 цента за акция.
Приходите са скочили с 41% до 4,5 млрд. долара, преди всичко заради силния ръст на приходите от мобилна реклама. Средностатистическите очаквания на анализаторите бяха за ръст до 4,37 млрд. долара. Темпът на нарастване на разходите расте обаче по-бързо – с 68%.
Facebook не само е увеличил броя на потребители, но и успява да покаже повече реклами на тази растяща аудитория, коментира Bloomberg. Средният месечен приход, който социалната мрежа печели от всеки потребител се е увеличил с 24% до 2.97 долара.

 

Последни новини
Още от Новини