Оживление на имотния пазар в България

Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение Недвижими имоти

Русе, центърът, 30 октомври 2015, снимка: Силвия Грозева/Bloomberg TV Bulgaria Русе, центърът, 30 октомври 2015, снимка: Силвия Грозева/Bloomberg TV Bulgaria

Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение "Недвижими имоти" коментира спада с 15-20% на сделките с руски купувачи на имоти по Черноморието и повишението на цените на градските имоти в предаването на телевизия Bloomberg TV Bulgaria "В развитие" с Вероника Денизова на 3/11/2015.

 

Спадът на сделките с руски купувачи на имоти по Черноморието е довело до известен спад на цените и активизира българските клиенти в сегмента. В сегмента на градската собственост цените тръгват нагоре, каза за телевизия Bloomberg TV Bulgaria Добромир Ганев.

"В средата на миналата година стартира процесът на засилен интерес за придобиване на недвижим имот, най-вече в жилищния сектор. Хора, които бяха отлагали покупки и имаха нужда от жилище  разбраха, че това е подходящ момент.

Хора, които искаха жилището и недвижимата собственост като защита на своите спестявания - също избраха този момент. Вече година този процес продължава", каза Ганев.

Имотите винаги са добра алтернатива за инвестиции като част от портфейла на физическо лице или дадена компания или професионален фонд. Не винаги доходността от собственост в България е била изключително висока, но пък е сигурно вложение.

"В момента жилищната собственост в София и големите градове предлага доходност между 5-6,5%, което не е много високо, но на фона на депозитите не е чак толкова лоша възможност", каза Ганев.

Целия коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини