Нови дестинации и стачки в Lufthansa

Eurowings откри първата си дестинация, до Варадеро, Куба

Airbus A380 на Deutsche Lufthansa AG излита от Франкфурт на 21 август 2015. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg Airbus A380 на Deutsche Lufthansa AG излита от Франкфурт на 21 август 2015. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg

Deutsche Lufthansa AG представи нови далечни дестинации за нискоразходното си подразделение Eurowings, предизвиквайки служителите си със стратегия за разширяване, докато стюардите смятат да стачкуват още тази седмица, съобщава Bloomberg.

Eurowings ще започне да лети до Мускат, Оман, както и до Бостън, Маями и Лас Вегас от следващата година, съобщи директорът на лоу-кост операции на компанията Карл Улрих Карнад на пресконференция в понеделник в Кьолн.

Нискоразходната авиокомпания ще изпълнява още свързани полети с партньори, каза той, без да уточнява дали ще бъдат включени споделени услуги или инвестиции.

Eurowings откри първата си дестинация, до Варадеро, Куба, полет, за който Гарнад каза, че 85% от капацитета, предложен през ноември е продаден. Lufthansa е в преговори с летищни оператори в Берлин и други летища за бази на Eurowings.

 

Нова стачка в Lufthansa на 6-13 ноември

Синдикатите ожесточено се съпротивляват на усилията на базираната в Кьолн Lufthansa да разширява нискоразходните си операции. Пилотите стачкуваха повече от веднъж тази година, докато съдът през септември забрани протестите с довода, че служителите не бива да се месят в корпоративната стратегия.

Германският синдикат на кабинния персонал UFO, който е в конфликт с ръководството на авиационната група Lufthansa съобщи в понеделник /2/11/2015/ за стачки между 6 и 13 ноември, ако не бъде постигнато споразумение до четвъртък.

"Искаме ръководството на Lufthansa да ни предостави по-добро предложение до 16ч. /CET/ в четвъртък, последен срок", каза на пресконференция президентът на синдиката UFO Николей Баублис.

Ако синдикатите не получат удовлетворение на исканията си, стачката ще започне в петък и се предвижда да продължи до другия петък, 13 ноември.

Конфликтът с пилотите за техните заплати и условия на труд се прояви в поредица от стачки в последните 18 месеца. Протестите струваха на Lufthansa 130 млн евро пропуснати ползи от началото на 2015.

Вижте интервюто с Александър Толвет, генерален мениджър на Lufthansa за България за Bulgaria ON AIR.

 

 

Последни новини
Още от Новини