Commerzbank надхвърли очакванията през 3Q

Печалбата на компанията с ръст от 25%

Commerzbank. Снимка: Bloomberg Commerzbank. Снимка: Bloomberg

Резултатите на немската банка Commerzbank надхвърлиха сериозно очакванията на анализаторите, съобщава Bloomberg.  Оперативната печалба за третото тримесечие нараства с 25% и достига 429 милиона евро, докато според прогнозите тя трябваше да достигне едва 318 милиона от европейската валута. Приходите също бележат ръст, като нарастват със 7%.

Банката подобрява и съотношението между капитала от първи ред и общия капитал, като то достига 10,8% към края на септември спрямо 10,5% през юни.  Съотношението за капиталова адекватност е ключова мярка за финансовата стабилност на банките.

Commerzbank продължава по пътя към възстановяването си. Този коментар идва от главния изпълнителен директор Мартин Блесинг. Той обяви, че няма да продължи договора си като главен изпълнителен директор, който изтича през октомври 2016 г., след 7 години, в които Блесинг се опитва да изправи Commerzbank на крака след финансовата помощ, която банката получи в размер на 18,2 милиарда евро.

Блесинг успя да направи промени в банката, съкращавайки служители и намалявайки загубите от лоши кредити. След изтичането на договора си той ще напусне поста си. Ставаме свидетели на същото и в Credit Suisse, Barclays и Deutsche Bank. Промени има не само в банковата индустрия, а и по високите етажи на финансовите институции, които участват в нея.  

 

Последни новини
Още от Новини