Дизайните на Cartier в Азия

Грегоар Бланш, регионален маркетинг директор за ЮИ Азия и Австралия

Ballon Bleu на Cartier, показан в Ню Йорк, 1/11/2014. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Ballon Bleu на Cartier, показан в Ню Йорк, 1/11/2014. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Cartier представя над 600 бижута в Пинакотеката на Париж в Сингапур в уникална изложба, организирана за пръв път. Компанията представя луксозните си продукти в Сингапур, която празнува 50г. от основаването си.

На откриването на изложбата, озаглавена Etourdissant Cartier Exhibition, Арно Карез, макетинг директор на Cartier каза:

"Никога не сме показвали толкова много продукти на висшото бижутерство на едно място. В изложбата представяме нашата колекция Etourdissant". Името на новата колекция в превод от френски език означава "удивителен", прекалено голям".

Уникалната колекция първо бе показана на ВИП клиенти. За един ден, само на 31 октомври 2015 публиката също може да погледне бижутата на Cartier.

Грегоар Бланш, регионален маркетинг директор за ЮИ Азия и Австралия коментира търсенето на луксозни стоки в Азия в предаването на Bloomberg с Хаслинда Амин, "Trending Business" на 30/10/2015.

 

Трябва да е трудно да сте на пазара на луксозни стоки в момента, растежът се забавя, а търсенето за луксозни предмети е общо взето заглушено.

Когато в Bloomberg гледате този период, за вас той очевидно е кратък. Когато говорим за пазара на бижута и за марки и модни къщи като Cartier, говорим за много по-голям времеви диапазон. Компанията е на 160 години, времената са се променяли и ще се променят отново, ние гледаме много надалеч и сме големи оптимисти…

 

Но чувствате ли вече проблемите?

Съвсем не. Мисля че когато сме в период на нестабилност и несигурност, като правило, всички търсят начин да се застраховат, и с име като Cartier,…

 

Продажбите не са се повлияли по никакъв начин? Това ли казвате?...

Това, което казвам е, че откакто пристигнах тук в Югоизточна Азия, и региона, поне през последните 2,5 години, виждам, че това е страхотно място, има страхотен потенциал за растеж, чудесни възможности, така че ние имаме много положително виждане за бъдещето.

 

Искам да си поговорим за валутните изменения. В момента те са сериозни, а много от валутите, особено в Югоизточна Азия се сринаха. За тези хора, които живеят тук и преди ходеха в Европа  да харчат поради по-силната валута, виждате ли обръщане в тенденцията сега?

В нашия  случай, не става дума за харчене, а за инвестиране, така че отново говорим за дългосрочен поглед върху нещата. Ние държим това като основен приоритет. Когато някой отиде в бутик на Cartier, мотивацията зад това действие не е само покупката. В него е вложена истинска страст, това е момент за празнуване – може да е раждане, може да е годеж. Това са действителните мотивиращи сили, които работят тук. Затова, ние искаме да се погрижим да имаме най-добрите бутици, най-доброто обслужване и, разбира се – най-добрите продукти. Ние имаме различен подход към нещата, където непреходността на произведенията е в сърцето на работата.

 

Говорите за дългосрочен поглед върху нещата, в този смисъл трябва да погледнете и върху хората родени през новото хилядолетие – бъдещите ви клиенти, много взискателни, а социалните медии влияят в огромна степен на живота им. Каква е стратегията ви да се опитате да завладеете този пазар?

Всъщност, модната къща е в центъра на цифровата реалност. Преди 5 години Cartier пусна вдъхновяващ  клип, който се казваше „Одисеята на пантерата”, в който показвахме магията и иконата на нашата къща, който е тази котка, която се разхожда по света и се докосва до различни произведения, и този клип пожъна огромен успех в цифровите платформи, като конкретно се докосна до по-младите зрители. По тези начини, като обясняваме какво представлява къщата, какви са нашите ценности и какъв речник използваме, както и нашите произведения и това, при използването на цифровите платформи е страхотна възможност. Що се отнася до нашите магазини – ние се развиваме  много бързо във всички канали за продажба. За нас, това определено е сфера на страхотни възможности.

 

Изложението, което провеждате в Сингапур, за първи път е отворено за публиката? Какъв е замисълът зад това?

Юбилеят определено е основният повод, а и ние търсихме начин да отбележим подобаващо 50-та годишнина на Сингапур. Подходихме от две посоки към това – първо, искахме да покажем какво представлява Сингапур, а аз откакто пристигнах тук преди 2,5 години, искам да кажа, че съм дълбоко впечатлен от способността на тази страна да се развива и да постига толкова много, когато е започнала от толкова малко преди 50 години. В същото време, доведохме тук 450 клиенти от цял свят, и мога да кажа, че през седмицата, те бяха наистина удивени от това, което видяха.

Втората посока беше, че искахме да имаме възможността да споделим това с гражданите на Сингапур, затова, за първи път, модната къща отваря това изложение на 600 произведения за публиката. Те никога не са показвани преди това. Всички са поканени, заповядайте да се насладите. Наистина бих поставил това на нивото на изкуството, а и фактът, че изложбата е в музей не е случаен изобщо.

Последни новини
Още от Новини