Пат Гелсингър, VMware за сигурността, пазарите и Dell

Главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър

Главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър коментира стратегията на компанията след сделката между Dell и EMC и какво означава тя за българското звено, сигурността и безплатния софтуер. Пат Гелсингър разговаря с Дориана Ранкова в предаването на телевизия Bloomberg TV Bulgaria "Инвестбук" на 20 октомври 2015.

Вижте откъси от интервюто, а целия запис гледайте на този линк >>

Облаците, разходите и сигурността

"Днес не става дума само за компютърна виртуализация, но и за мрежови услуги. Създава се слой софтуер, който определя построяването на базите данни, на облаците. Дори някои казват, че бизнесът става софтуерно ръководен, защото софтуерът стана толкова важен за за намаляване на разходите на компаниите".

 

Безплатният софтуер

"Това е едно от предизвикателствата. За да се впишем в промените, включваме го като част от нашите продукти. Имаме иновации, които комбинираме с продукти с отворен код и го предлагаме като завършено решение за клиента".

 

Dell-EMC

EMC е най-големият акционер във VMware, а сега ще стане Dell и сделката се очаква да донесе нови приходи от 1 млрд долара за вас. Имате ли времеви хоризонт, в който този милиард може да бъде спечелен от компанията?

- Сделката е историческа. Най-голямата в IT. 67 млрд долара за придобиване. Думите на Майкъл Дел бяха, че VMware е короната на всичко това.

В много отношения това предлага много възможности когато се слеят Dell и EMC. Като главен изпълнителен директор на VMware аз съм силно развълнуван, че този огромен бизнес ще ни изстреля напред и ще разшири пазарното ни присъствие. И както обявихме в представянето на сделката, много опции се предлагат в бъдещето, на стойност приходи от около 1 млрд долара след обединяването.

Още не сме поставили времеви граници кога това ще се случи. Но вярваме, че масовата доставка и каналите за продажба на Dell могат да предложат на нашата компания много възможности. Техни клиенти да ползват наши продукти. Виждаме възходящ тренд след тази сделка.

Отварянето на пазарите продължава, затова казваме, че бързите изпреварват бавните.

 

Ренесансът в сигурността

"Много от технологиите за защита не са много ефективни и затова има различни нарушения. Държавите гласуват нови закони, за да защитят личните данни".

 

Четете още:
Спас Иванов: Няма универсална защита от киберпрестъпления

 

Последни новини
Още от Новини