Пореден спад на приходите на Мтел

Телекомът отчита над 300 хил. абонати на мобилен интернет

Клиент пробва мобилни телефони. снимка: Oliver Bunic/Bloomberg Клиент пробва мобилни телефони. снимка: Oliver Bunic/Bloomberg

27-мо поредно тримесечие на спад на приходите и сравнимата печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизации (EBITDA) на годишна база отчита през третото тримесечие българският мобилен оператор Мтел, съобщи Investor.bg. Намалението започва от първото тримесечие на 2009 г. насам. За последно операторът отчете ръст на приходи и печалба на годишна база през четвъртото тримесечие на 2008 г. 

През третото тримесечие на 2015 г. приходите продължават да падат, този път с 5,8% от 93,7 млн. евро година по-рано до 88,3 млн. евро.

Спадът на приходите от месечните такси и трафик, основно в резултат от силния ценови натиск в бизнес сегмента, е само частично компенсиран от по-високите приходи за взаимно свързване, става ясно от отчета на Telekom Austria Group, част от който е операторът, за финансовите резултати на групата за третото тримесечие на годината.

Телекомът отчита ръст на броя клиенти и в мобилния, и във фиксирания сегмент, като е увеличил пазарния си дял на мобилния пазар. Средното потребление на минути от клиент се е повишило с 4,3 на сто спрямо същия период на миналата година, като средният месечен приход от абонат е 5,6 евро. Мтел отчита над 300 хил. абонати на мобилен интернет.

Последни новини
Още от Новини