Даймън: Не прогнозирайте печалби

Шефът на JPMorgan подкрепя дългосрочните инвестиции

Джейми Даймън, президент и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase по време на интервю за Bloomberg на 19 октомври 2015 г. Фотограф: Джон Тагарт, Bloomberg Джейми Даймън, президент и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase по време на интервю за Bloomberg на 19 октомври 2015 г. Фотограф: Джон Тагарт, Bloomberg

Президентът и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън коментира пред Bloomberg инвестиционната стратегия, която движи решенията му и възможностите, които вижда за бъдещето на компанията.

Даймън смята, че след 20 години в Китай ще живеят между 20% и 25% от най-богатите 500 или 1000 души в света. Затова е насочил усилията си към развиването на бизнеса на JPMorgan именно там. Даймън обаче е уверен, че дори да греши, това няма да срине финансовата институция.

Шефът на JPMorgan се обяви против краткосрочния инвестиционен хоризонт. Той каза, че тримесечните печалби не го интересуват и те са резултат от решения взети много назад във времето.

„Аз бих посъветвал главните изпълнителни директори да не правят прогнози за печалбите на компаниите си. Не знаеш какво ще се случи всяко тримесечие. Тримесечните печалби дори не ме интересуват”, каза Даймън.

Даймън също каза,че Африка продължава да представлява интерес за дейността на JPMorgan въпреки неуспешния опит за отваряне на офиси в Гана и Кения преди две години. Работата на банката в Африка след като започне дейност там обаче ще е свързана с обслужването на корпоративни клиенти, а не с банкиране на дребно.

 

Последни новини
Още от Новини