Danone надхвърли очакванията през Q3

Продажбите на компанията растат с 4,6%

Франк Рибу, президент на Danone SA, по време на форума "Osons La France" в Париж на 4 декември 2014 г. Фотограф: Марлен Авад, Bloomberg Франк Рибу, президент на Danone SA, по време на форума "Osons La France" в Париж на 4 декември 2014 г. Фотограф: Марлен Авад, Bloomberg

Danone, най-големият производител на кисело мляко в света, отчете по-висок ръст от очаквания в приходите за третото тримесечие на 2015 г., съобщава Bloomberg. Положителните резултати се дължат на увеличеното търсене от Китай за бебешки храни и увеличаването в цената на пресните млечни продукти.

Приходите на френския производител нарастват с 4,6% през третото тримесечие на 2015 г. при очаквани 4,3%  и достигат 5,64 млд. евро. Регистрираният ръст в приходите напълно подкрепя прогнозата на компанията за ръст между 4% и 4,5% за цялата година.

Увеличението в цените на пресните млечни продукти, които съставляват повече от половината от приходите на Danone, компенсират за седмият пореден спад в доставките. Продажбите на бебешки храни бележат ръст от 11% спрямо очакваните 7,5%, подкрепяни от увеличеното търсене от Китай. Китайските потребители купуват повече вносни бебешки храни поради притесненията, свързани с някои бебешки храни, произведени в рамките на страната.

Двуцифреният ръст в Китай е изненадващ,  след като Nestle намали прогнозите си в петък,което доведе и до поевтиняване на акциите на компанията.

Акциите на Danone реагираха положително на новините и веднага след обявяването на данните поскъпнаха с 1,8%.  

 

Последни новини
Още от Новини