Ryanair затваря базата на Lauda във Виена след сблъсък със синдикатите

300 души могат да останат без работа след решението

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще затвори базата си Lauda във Виена, оставяйки 300 души без работа, след като не успя да постигне сделка със синдикатите за намаляване на разходите, съобщава Bloomberg.

Базата във Виена, основен хъб за превозвача и създадена от състезателя от Формула 1 Ники Лауда, ще затвори на 29 май, заявиха от Ryanair в петък, в което обвиняват синдиката Vida за създалата се ситуация.

Още по темата

Главният изпълнителен директор Майкъл О'Лири намалява разходите, за да се справи с последствията с коронавирусната криза. Той каза, че трябва да се намалят работните места и поиска останалият персонал да приеме съкращения на заплащането, като същевременно заплашва да закрие Laudamotion, ако не успее да намали разходите.

Изпълнителният директор на Ryanair отложи капиталови инвестиции, спря обратното изкупуване на акции и намали заплащането на мениджмънта, като планира да съкрати 3000 работни места общо в цялата компания.

Ryanair планира да възстанови почти хиляда полета от началото на юли, като въведе мерки, включително за измерване на температурата, задължително носене на маски и ограничаване на опашките за тоалетни в опит да намали възможността за разпространение на коронавируса

Последни новини
Още от Новини от света