Тръмп ще възстанови част от финансирането към СЗО

Американският президент обяви, че САЩ ще се завърнат към нормалността, независимо дали има ваксина срещу Covid-19

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Stefani Reynolds/CNP/Bloomberg Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Stefani Reynolds/CNP/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп ще възстанови част от финансирането към Световната здравна организация, след като по-рано прекрати вноските на САЩ в очакване на резултати от разследване за отговора на институцията към коронавируса, съобщава Bloomberg, като се позовава на Fox News.

Администрацията на Тръмп ще се “съгласи да плати толкова, колкото е приносът на Китай” към СЗО, твърди чернова на документ, видяна от Fox. Представител на правителството, пожелал да запази анонимност, потвърди, че Тръмп се е съгласил с условията на документа.  

Американският президент нареди през април 60-дневно замразяване на финансирането на САЩ към СЗО, като обвини организацията, че е подценила разпространението на коронавируса и я нарече “ПР агенция на Китай”.

Още по темата

Междувременно президентът коментира ситуацията около пандемията в страната, като обяви, че не всичко зависи от наличието на ваксина.   

“САЩ трябва да отворят отново, независимо дали има ваксина, или не”, заяви Тръмп, цитиран от BBC. Той отбеляза, че очакванията са до края на годината да има ваксина. 

“Не искам хората да мислят, че всичко зависи от ваксината”, добави Тръмп.

Президентът посочи още, че в много случаи гражданите не са ваксинирани срещу грипа, но успяват да го преборят. “За някои болести никога не е имало ваксина и те са изчезвали”, каза Тръмп.

 

Последни новини
Още от Новини от света