Заможните туристи вече правят резервации за ваканциите в края на годината

Местата за настаняване в някои курорти на САЩ вече са разпродадени за коледните празници

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Коронавирусната пандемия замрази дейността на туристическия сектор по целия свят. Броят на хората, преминаващи през контролно-пропускателните пунктове на Администрацията за транспортна сигурност на САЩ, се е свил с 95% от началото на март. Същия месец компаниите за частни полети запонаха да отклоняват клиентите си, тъй като международните граници бяха затворени, пише Bloomberg.

Все още не е ясно кога затворените курорти, летища и граници ще отворят отново. Компаниите, предлагащи частни полети за заможните, залагат, че до ноември или декември ситуацията по отношение на пътуванията ще се завърне към нормалността до известна степен. Според тях инвестирането на допълнителни средства може да гарантира и по-висока сигурност за пътниците.

Някои от най-ранните запитвания идват от клиенти, които смятат да използват частни полети. Освен че по този начин се намалява рискът от разпространение на заразата, тези клиенти остават незасегнати от отмените полети и други неуредици.

Курортите, които планират да приемат частни полети, като Petit Saint Vincent в Сейнт Винсент и Гренадини, се подготвят за ръст на търсенето. Почти всички от 22-те вили на частния остров, простиращ се на 115 акра земя, са запазени за ваканциите в края на годината.

Още по темата

В САЩ местата за настаняване в Dunton Hot Springs в Долорес, Колорадо, вече за разпродадени за коледните празници. В Аспен, Колорадо, директорът “Продажби” на Little Nell посочи, че броят на запазените стаи в момента за периода между 24 декември и 2 януари е двойно по-голям спрямо резервациите по това време миналата година.

Този вид оптимизъм показва едва от двете основни перспективи, смятат представители на туристически агенции. Те посочват, че от една страна все още има желаещи да пътуват въпреки опасността от втора вълна на коронавируса. Те поддържат съществуващите резервации и планират нови пътувания, за да компенсират пропуснатите пролетни и летни ваканции, както и за да компенсират негативните емоции от карантината. Някои предпочитат да направят резервациите си по-рано, за да си гарантират, че ще могат да почиват точно на желаните местата, особено ако хотелите предлагат гъвкава политика за възстановяване на средствата им.

От другата страна, посочват представители в бранша, са хората, които отказват да пътуват, докато не бъде открита ваксина срещу коронавируса или поне докато ситуацията не се стабилизира.

Според основателя и главен изпълнителен директор на Indagare ситуацията е спешна за някои клиенти, които са получили възможност да отменят резервациите си в рамките на определен период, тъй като голяма част от тях трябва да се възползват от опцията до края на годината. По думите на Мелиса Брадли е вероятно да няма достатъчно стаи, които да задоволят търсенето, а ако хората не се възползват, могат да загубят ваучерите си.
 

Последни новини
Още от Новини от света