Тръмп: САЩ са подготвени да се справят с нови огнища на болести

Американският президент е убеден, че резервите на страната ще нараснат

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

САЩ ще бъдат напълно подготвени за всякакви бъдещи огнища на болести с надеждата, че няма да има такива. Това обяви американският президент Доналд Тръмп  по време на появата си в Алънтаун в щата Пенсилвания, посещавайки компания за лекарства и медицински продукти, пише Die Zeit.

Улиците бяха осеяни от привърженици на президента, дошли, за да го поздравят. В рамките на посещението си той изтъкна, че под знака на неговото управление резервите на страната ще започнат драстично да се увеливачат.

Американският президент обвинява предшественика си Барак Обама, че е отговорен за трудностите в правителството му при старта коронавирусната криза. Критиците обвиняват Тръмп, че не е реагирал достатъчно гъвкаво в кризата, оставяйки САЩ до голяма степен неподготвени за пандемията.

Още по темата

Междувременно в четвъртък Доналд Тръмп заяви, че в момента не желае  да разговаря с китайския си колега Си Дзинпин и прокара съмнения за преустановяването на най-голямото търговско партньорство в света в резултат на засиленото напрежение между двете най-големи икономики заради коронавируса.

Също така той заяви, че е възможно да развалят досега изградените отношения с Пекин по отношение на търговската сделка. „Ако го направим, какво ще се случи? Ще спестим 500 млрд. долара“, заяви американският президент. Но изчисленията показват, че визираната сума за двустранната търговия между Китай и САЩ е неточна.

През последните седмици Тръмп отправи остри критики срещу Китай и обвини страната за предизвикването на коронавирусната пандемия, докато общественото доверие в САЩ към президента се понижава.

Последни новини
Още от Новини от света