Ryanair възстановява част от полетите си от началото на юли

Компанията обяви, че е предприела мерки, с които да ограничи възможността за разпространение на коронавируса

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Ryanair планира да възстанови почти хиляда полета от началото на юли, като въведе мерки, включително за измерване на температурата, задължително носене на маски и ограничаване на опашките за тоалетни в опит да намали възможността за разпространение на коронавируса, съобщава Bloomberg.

Ирланският нискотарифен превозвач, които заземи самолетите си в края на март, планира да рестрартира полетите с 40-процентен капацитет от обичайния си. Тоалетните в самолетите ще бъдат на разположение след запитване, съобщи компанията в изявление във вторник.

Възстановяването на полетите на превозвача ще зависи от това къде ограниченията са премахнати в Европа. Въпреки че Европейската комисия подготвя препоръки за премахване на граничния контрол, има някои призначи, че възстановяването няма да е плавно.

Още по темата

В рамките на Европейския съюз всяка страна ще въведе свои правила за отварянето на границите си. Великобритания, която напусна блока, но остава основен регионален авиационен хъб, планира въвеждането на 14-дневна карантина за всички пристигащи пътници, което ръководителите на компанията приемат за равно на забрана.

Междувременно главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри се обяви против плановете на френското правителство да предостави спасителна помощ за Air France-KLM.

По време на търговията в Дъблин рано сутринта днес акциите на Ryanair поскъпнаха с един процент до 8.97 евро за акция. Превозвачът обяви, че ще рестартира полетите си от повечето от своите бази и ще предостави еднопосочни билети на цени, започващи от 20 евро.

 

Последни новини
Още от Новини от света