Бизнесът на Marriott се срина през април заради липса на пътуващи

Приблизително една четвърт от общо 7 300 хотела на Marriott са затворени

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Международната компания за управление на хотелски вериги Marriott International претърпя крах през април, тъй като пътуванията на практика бяха спрени по целия свят, пише Bloomberg.  

Приходите от налична стая, които са показател за заетост и ценообразуване, намаляха с 90% през април - знак, че компанията е изправена пред трудно възстановяване от пандемията. 

Marriott отчете коригирана доходност от 26 цента на акция за първото тримесечие в сравнение със средна оценка на анализатори от 80 цента. Акциите на компанията поевтиняха в ранната търговия в Ню Йорк в понеделник.  

Приблизително една четвърт от общо 7 300 хотела на Marriott са затворени. За да покаже колко лоша е ситуацията в Северна Америка, компанията изтъкна работата на своите хотели с ограничено обслужване, където отсядат хора, пътуващи до ваканционни дестинации. При тях заетостта се е стабилизирала до около 20% през последните две седмици.  

Marriott заяви, че има признаци бизнесът й в Китай да се възстановява. Заетостта в хотелите в региона достигна 25% през април, спрямо по-малко от 10% през февруари. Но все пак данните показват, че има дълъг път за извървяване.   

Компанията заяви още, че „понастоящем не може да оцени финансовото въздействие на тази безпрецедентна ситуация“, но това огнище ще продължи да бъде „съществено за резултатите на компанията“. 

Marriott и други хотели съкратиха десетки хиляди работни места в опит да спасят бизнеса си, пише The Wall Street Journal.  

Миналата седмица Marriott обяви, че ще получи парични средства в размер на 920 милиона долара съгласно изменените споразумения за ко-брандирани кредитни карти с JPMorgan Chase и American Express. Компанията каза, че ще отчете парите като отсрочени приходи, които ще бъдат на разположение за финансиране на операции. 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини от света