Кралица Елизабет Втора: Никога не се отказвайте, никога не се отчайвайте

Това е второто обръщение на Кралица Елизабет Втора по време на пандемията

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Кралица Елизабет Втора оприличи реакцията на британската общественост на пандемията на коронавирус на усилията на войниците й по време на Втората световна война, в телевизионна реч, изнесена точно 75 години, след като баща й отбелязва края на сраженията в Европа, съобщава CNN.

В изказването си по повод 75-годишнината от Деня на победата Кралицата си спомни собствените си преживявания от края на сраженията на континента и възхвали "силата и смелостта" на британските и съюзническите войски, довели до капитулацията на Германия на 8 май 1945 г.

Още по темата

„Никога не се отказвайте, никога не се отчайвайте - това беше посланието на Деня на победата“, каза монархът. "Ясно си спомням ликуващите сцени, на които сестра ми и аз бяхме свидетели с нашите родители и Уинстън Чърчил от балкона на Бъкингамския дворец", каза Кралицата.

„Днес може да изглежда трудно, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали…Но нашите улици не са празни, те са изпълнени с любовта и грижата, която имаме един към друг“.

„И когато днес гледам страната ни и виждам какво сме готови да направим, за да се защитим и подкрепим един друг, с гордост казвам, че все още сме нация, на която смелите войници, моряци и летци биха я разпознали и й се възхищавали.“

Тя завърши своето обръщание, записано в замъка Уиндзор, като изпрати „най-топли пожелания“ на нацията.

Това е второто обръщение на Кралица Елизабет Втора по време на пандемията – събитие, което се случва рядко, обикновено по Коледа.

Последни новини
Още от Новини от света