Ким Чен Ун е починал или е във вегетативно състояние?

Смята се, че операцията за поставяне на стент не е протекла според плана

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Ким Чен Ун може да е мъртъв според хонконгска телевизия, докато японско списание съобщава, че севернокорейският диктатор е във вегетативно състояние, след като претърпя сърдечна операция по-рано този месеци, пише Market Watch.

Заместник-директорът на сателитната телевизия HKSTV в Хонконг заяви, че Ким е мъртъв, позовавайки се на много сериозен източник. Публикацията на директора в медията се споделя широко в китайското приложения за съобщения Weibo, съобщава International Business Times.

Според непотвърдена информация, преписвана на висши партийни източници на Пекин, операцията за поставяне на стент не е протекла според плана.

Севернокорейският диктатор е във "вегетативно състояние", след като претърпя сърдечна операция по-рано този месец, твърди японско списание.

Още по темата

Севернокорейските медии не споменават здравето или местонахождението на Ким.

По информация на китайски здравен експерт Ким се е хванал за гърдите и е паднал на земята при обиколка в провинцията по-рано този месец. Лекар, придружаваш Ким, го е закарал в най-близката болница.

Ким се смята, че е на 36 години.

По-рано тази седмица уебсайтът, базиран в Сеул Daily NK, съобщи, че Ким се възстановява след като се е подложил на сърдечно-съдова процедура на 12 април.

Президентът Доналд Тръмп омаловажи сведенията, че Ким е болен, а официален представител, запознат с американското разузнаване, заяви, че правителството няма причина да заключи, че е сериозно болен или не може в крайна сметка да се появи отново на публично място, предаде Huffington Post.

Последни новини
Още от Новини от света