Производственият и автомобилният сектор ще възстановят дейност първи в Италия

Рим започва поетапно премахване на рестрикциите срещу коронавируса от 4-ти май

Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

Компаниите от производствения, автомобилния и строителния сектор в Италия ще бъдат първите, които ще подновят дейност, след като правителството започне поетапно да облекчава рестрикциите срещу разпространението на коронавируса от 4-ти май, заяви заместник-министърът на здравеопазването Пиерпаоло Силери, цитиран от Bloomberg.

Италия, епицентър на коронавирусната пандемия в Европа, премина пика на заразата, но Силери предупреди за опасността от ново разпространение в отделни части на страната след облекчаването на мерките.

“От 4-ти май производственият, автомобилният и модният сектор, заедно с много други, включително строителният, ще възобновят дейност, но само ако гарантират социална дистанция и предпазни мерки”, коментира Силери, който даде положителен тест за Covid-19 миналия месец и оттогава насам се възстановяваше от болестта.

“Това не е изход от всички мерки навсякъде, това е процес, който ще започне от секторите с най-малък риск”, отбеляза още той.

Още по темата

На магазините и търговските центрове в Италия ще бъде позволено да отворят от средата на май, но барове, ресторанти, кина и театри ще останат затворени за по-дълго, тъй като осигуряването на социална дистанция в тях е по-трудно, стана ясно още от изказването на министъра.

“Рим обмисля и увеличаване на минимално изискваната дистанция между хората на публични места”, добави още той.

 

Последни новини
Още от Новини от света