Volkswagen отворя заводите си в Европа следващата седмица

Автомобилният производител въвежда над 100 промени на работното място с цел да бъде минимизиран риска от заразяване с коронавирус

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската автомобилна компания Volkswagen отваря отново заводите си в цяла Европа през следващата седмица, давайки пример на останалите производители в световен мащаб с плана си за промени в организацията на работа, съобщава The Wall Street Journal.

Най-голямата автомобилна компания в света по продажби издаде нов наръчник за служителите си по целия свят, описвайки подробно списък от 100 промени на работното място с цел да бъде минимизиран риска от заразяване с коронавирус. Работниците ще бъдат помолени да мерят температурата си всяка сутрин вкъщи, да обличат униформите си преди да отидат в заводите, както и да си донесат обяд от вкъщи. Споделеното пътуване е забранено.

Още по темата

Промените са толкова много, че синдикатите казват, че служителите ще се нуждаят от допълнително време, за да се запознаят с новите практики.

"Никога не сме разработвали, произвеждали или продавали автомобили в тези условия", казва в изявление Бернд Остерлох, ръководителят на работническия синдикат на Volkswagen.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини от света