Ухан ревизира в посока нагоре броя на заразените и жертвите на Covid-19 в града

Oбщият брой на потвърдените заразени в града е повишен до 50 333 към четвъртък - ръст от 325 случая

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Ухан, епицентърът на епидемията на коронавируса в Китай, ревизира нагоре броя на потвърдените заразени и смъртни случаи на Covid-19 в града, съобщиха местни медии, цитирани от Investor.bg.

Властите в Ухан заявиха, че общият брой на потвърдените заразени в града е повишен до 50 333 към четвъртък, което представлява увеличение с 325 случая, а общият брой на жертвите вече е 3869, или с 1290 повече спрямо предишните данни, сочи информация в информационна агенция Xinhua.

След тези промени в Ухан, Националната здравна комисия на Китай обяви днес, че смъртните случаи в континенталната част на Китай са ревизирани от 3342 до 4632. Междувременно общият брой на потвърдените случаи е повишен от 82 367 до 82 692, посочва още комисията.

Още по темата

Xinhua се позовава на известие от местните власти в Ухан, които дават четири обяснения на промените, включително недостига на медицински ресурси и липсата на капацитет за лечение заради което някои пациенти са починали в домовете си, както и неуспеха на болниците за своевременна актуализация на данните заради големия брой на заразените. 

 

Последни новини
Още от Новини от света