Великобритания удължи мерките срещу Covid-19 с три седмици

Решението беше обявено от външния министър Доминик Рааб, който замества премиера

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският министър на външните работи Доминик Рааб заяви, че правителството ще удължи мерките срешу разпространението на коронавируса за още три седмици в опит да овладее пандемията, съобщава Bloomberg.

Рааб, който замества премиера Борис Джонсън, докато той се възстановява от коронавируса, посочи, че решението от 23-ти март да се затворят повечето магазини и да се ограничат всички несъществени пътувания е помогнало да се забави разпространението на вируса.

“Отслабването на която и да е от мерките ще засегне както общественото здраве, така и икономиката”, заяви Рааб в четвъртък. Той посочи, че нивото на новозаразени във Великобритания все още не е достатъчно ниско за облекчаване на рестрикциите.

Още по темата

Мерките на Кралството срещу коронавируса бяха придружени от безпрецедентна правителствена подкрепа за бизнеса, чиято цел е той да може да запази служителите си и бързо да се върне към работа. Блокадата обаче донесе риска от най-тежката рецесия за Великобритания от десетилетия - според прогнози на Службата за бюджетна отговорност британската икономика може да се свие с 35% през това тримесечие.

Над 100 хиляди са потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Кралството, а жертвите на заразата надвишават 13 хиляди.

 

Последни новини
Още от Новини от света